Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Veterán Autós-motoros Klub

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Klubhírek

A Klubról

E-mail Nyomtatás

Kedves Érdeklődő !
Szűk körű klub tagság Kétpón

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Veterán Autós és Motoros Klubot 2002-ben alapítottuk közhasznú szervezetként, tíz fővel. Taglétszámunk folyamatosan növekszik. Jelenleg 41 fő. Tagjai vagyunk a FIVA nemzeti szervezetének, a MAVAMSZ-nak. Az öreg járművek szeretete hozott össze, és tart össze minket. Ehhez az elkötelezettséghez kapcsolódó fontos célkitűzéseinket a Klub alapszabályában rögzítettük.
Hét évesek vagyunk. Ez gyerekkornak tekinthető, de mi felelős felnőtt fejjel kezeljük a múzeális járművek múltját, jelenét, jövőjét. Számos veterán jármű kiállítást rendeztünk. Szolnokon három alkalommal, Tiszafüreden és Rákóczifalván egy-egy alkalommal állítottuk ki járműveinket a helyi sportcsarnokokban.
Kastélytúráinkon, ahol elhagyott, felújított, vagy újból használatba vett kastélyokat, kúriákat, régi épületeket látogattunk meg, tagjaink és vendégeink igen nagy érdeklődéssel vettek részt.
2008-ban elhatároztuk, hogy minden év május utolsó hétvégéjén megrendezzük a Közép-Tisza Vidéki Veterán Jármű Találkozót és Túrát. Az első rendezvény időpontja 2008 május 30.-31, és június 01 volt.
A sikeres lebonyolítás érdekében tett fáradozásaikért minden támogatónkat, aktív tagunkat a legnagyobb elismerés illeti meg.
Klubunk a kölcsönös előnyök figyelembevételével nyitott a műszaki emlékek megőrzését támogató magánszemélyek, szervezetek, intézmények, vállalkozások, pártoló támogatók előtt.

Dr. Tornyi János
Baráti üdvözlettel:

dr.Tornyi János
elnök

Módosítás dátuma: 2010. február 17. szerda, 01:34
 

Elérhetőségeink

E-mail Nyomtatás

Ha kapcsolatba kívánna lépni velünk, az alábbi módok egyikén lehetséges:

 

Telefon:  +36 20/557-1847

FAX:       +36 56 413-413

eMail:      Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd.

Módosítás dátuma: 2014. február 21. péntek, 21:39
 

Veszteség

E-mail Nyomtatás

Kiss Gergely Mély fájdalommal tudatjuk hogy klubunk egyik legaktívabb tagja,
Kiss Gergely 2010. augusztus 19-én 51 éves korában elhunyt.

Az elmúlt években szinte nem volt olyan rendezvényünk ahol nem volt ott
a 69-es fehér Escorttal.

Emlékét megőrizzük.

J-N-SZ Megyei Veterán Klub

Az új szerzeménnyel Cegléden a kanna fesztiválon Párjával Egy klubos megjelenésünkön

Módosítás dátuma: 2010. augusztus 25. szerda, 00:32
 

Közhasznúsági jelentés - 2014

E-mail Nyomtatás

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS

2014.


A JNSZM-i Veterán Autós- Motoros Klub a 2014. évi gazdálkodásáról a számviteli törvénynek és a kapcsolódó előírásoknak megfelelően egyszerűsített éves beszámolót állított össze.

A továbbiakban a beszámoló részletei megtekinthetők itt.

Módosítás dátuma: 2016. április 11. hétfő, 22:21 Bővebben...
 

Köszöntő

E-mail Nyomtatás

A klub 2002-ben alakult tíz fővel. Az eltelt évek alatt folyamatosan gyarapodott a tagságunk. Voltak, akik időközben elhagyták a klubot és olyanok is akadtak közülük, akik később visszatértek. A jelenlegi 41 fős tagságunk nem csupán Jász-Nagykun-Szolnok megyéből, de a szomszédos megyékből is gyarapodik. Még felsorolni is nehéz, de Szolnokon kívül Kecskemét, Csemő, Abony, Újszász, Jászberény, Jászfelsőszentgyörgy, Törökszentmiklós, Mezőtúr, Tiszafüred veterán járműveket szerető lakóit is körünkben tudhatjuk. Van köztünk orvos, ügyvéd, busz sofőr, rendőr, karosszéria lakatos, gázszerelő, programozó,..... autó/motor gyűjtő, de ami közös bennünk az a régi járművek szeretete. Legyen az egy kis törékenynek látszó öreg motor, vagy akár egy jól megtermett katonai teherautó.

Kétpó Kenderes Jánoshida

Az elmúlt évek alatt több helyi és néhány távolabbi kiállításon vettünk részt. Ezekről ízelítőt is mutatunk a galériában. A hagyományok őrzése nem csupán a régi járművek szeretetében merül ki. Az Alföld korábban számos nemesi-főúri kastélynak-kúriának adott helyet. Sajnos a háborúk, az elhanyagoltság és az idő rendkívüli módon rányomta a bélyegét ezekre a valaha oly előkelő épületekre. Szerencsére néhányuk sorsa kedvező fordulatot vett. Akad olyan, ami szépen felújított szállodaként üzemel, de sajnos van olyan is, ami az épület körüli növényzet miatt inkább Csipke Rózsika álomba szenderült kastélyára hasonlít, mint egykori önmagára. Jó néhány pedig egészségügyi intézményként szolgálja a közügyet. Ez persze sajnos senkinek sem tökéletes megoldás. De az ott lakók legalább különleges környezetben tölthetik a napjaikat.
A klub több úgynevezett "Kastély túrát" szervezett ezekhez a korábban szebb napokat látott emlékekhez. Ezekről a túrákról is található több képsorozat a galériában.

Kenderes Újszász Tápiógyörgye

A klub fejlődése eredményeképpen 2008 május végén megrendeztük az I. Közép-Tisza-Vidéki Veterán Jármű Találkozót és Túrát. Egy első alkalommal megrendezésre kerülő rendezvény mindig tartogat némi bizonytalanságot. Vajon sikerül minden érdeklődőhöz eljuttatni a hírét? A programok elég érdekesek, de azért nem túl megterhelők egy kellemes hétvégi időtöltéshez? Az időjárás kegyes lesz hozzánk?
A szervezés több hónapja alatt végzett munka végül meghozta a gyümölcsét. A visszajelzések alapján sikerült a kitűzött célunkat elérni, egy kellemes, érdekes hétvégével tudtuk megajándékozni a hozzánk látogató vendégeinket.

Rákóczifalva Komp Cél

A nyár a pihenés, kikapcsolódás, a feltöltődés évszaka és persze ilyenkor kerülhetnek leginkább elő rejtekükről a féltve óvott gépcsodák. Egy kicsit mi is lazítunk, de csak azért, hogy ősztől újult erővel kezdhessünk egy újabb kastélytúra és a következő veterán jármű találkozó szervezéséhez.

Reméljük honlapunkon keresztül is sikerül átadni valamennyit ebből a szeretetből és egy kis ízelítőt adhatunk a megye, az Alföld szépségeiből és az itt élők lelkes történelmi értékmentő munkájából.

Módosítás dátuma: 2010. február 17. szerda, 01:35
 


1. oldal / 3

Dokumentumok

A linkekre kattintva a 2018-as találkozó Word formátumú dokumentumai tölthetők le.
- Meghívó (részletes)
- Nevezési lap
- Részletes program

SZJA 1%

Civil szervezetként
Klubunk jogosult
az SZJA 1%-ára.

Amennyiben támogatna minket, adószámunk:
18835625-1-16

Eseménynaptár

<<  Szeptember 2021  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

Egy kép a galériából

Tura_009
Image Detail

Időjárás előrejelzés