Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Veterán Autós-motoros Klub

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Köszöntő

E-mail Nyomtatás

A klub 2002-ben alakult tíz fővel. Az eltelt évek alatt folyamatosan gyarapodott a tagságunk. Voltak, akik időközben elhagyták a klubot és olyanok is akadtak közülük, akik később visszatértek. A jelenlegi 41 fős tagságunk nem csupán Jász-Nagykun-Szolnok megyéből, de a szomszédos megyékből is gyarapodik. Még felsorolni is nehéz, de Szolnokon kívül Kecskemét, Csemő, Abony, Újszász, Jászberény, Jászfelsőszentgyörgy, Törökszentmiklós, Mezőtúr, Tiszafüred veterán járműveket szerető lakóit is körünkben tudhatjuk. Van köztünk orvos, ügyvéd, busz sofőr, rendőr, karosszéria lakatos, gázszerelő, programozó,..... autó/motor gyűjtő, de ami közös bennünk az a régi járművek szeretete. Legyen az egy kis törékenynek látszó öreg motor, vagy akár egy jól megtermett katonai teherautó.

Kétpó Kenderes Jánoshida

Az elmúlt évek alatt több helyi és néhány távolabbi kiállításon vettünk részt. Ezekről ízelítőt is mutatunk a galériában. A hagyományok őrzése nem csupán a régi járművek szeretetében merül ki. Az Alföld korábban számos nemesi-főúri kastélynak-kúriának adott helyet. Sajnos a háborúk, az elhanyagoltság és az idő rendkívüli módon rányomta a bélyegét ezekre a valaha oly előkelő épületekre. Szerencsére néhányuk sorsa kedvező fordulatot vett. Akad olyan, ami szépen felújított szállodaként üzemel, de sajnos van olyan is, ami az épület körüli növényzet miatt inkább Csipke Rózsika álomba szenderült kastélyára hasonlít, mint egykori önmagára. Jó néhány pedig egészségügyi intézményként szolgálja a közügyet. Ez persze sajnos senkinek sem tökéletes megoldás. De az ott lakók legalább különleges környezetben tölthetik a napjaikat.
A klub több úgynevezett "Kastély túrát" szervezett ezekhez a korábban szebb napokat látott emlékekhez. Ezekről a túrákról is található több képsorozat a galériában.

Kenderes Újszász Tápiógyörgye

A klub fejlődése eredményeképpen 2008 május végén megrendeztük az I. Közép-Tisza-Vidéki Veterán Jármű Találkozót és Túrát. Egy első alkalommal megrendezésre kerülő rendezvény mindig tartogat némi bizonytalanságot. Vajon sikerül minden érdeklődőhöz eljuttatni a hírét? A programok elég érdekesek, de azért nem túl megterhelők egy kellemes hétvégi időtöltéshez? Az időjárás kegyes lesz hozzánk?
A szervezés több hónapja alatt végzett munka végül meghozta a gyümölcsét. A visszajelzések alapján sikerült a kitűzött célunkat elérni, egy kellemes, érdekes hétvégével tudtuk megajándékozni a hozzánk látogató vendégeinket.

Rákóczifalva Komp Cél

A nyár a pihenés, kikapcsolódás, a feltöltődés évszaka és persze ilyenkor kerülhetnek leginkább elő rejtekükről a féltve óvott gépcsodák. Egy kicsit mi is lazítunk, de csak azért, hogy ősztől újult erővel kezdhessünk egy újabb kastélytúra és a következő veterán jármű találkozó szervezéséhez.

Reméljük honlapunkon keresztül is sikerül átadni valamennyit ebből a szeretetből és egy kis ízelítőt adhatunk a megye, az Alföld szépségeiből és az itt élők lelkes történelmi értékmentő munkájából.

Módosítás dátuma: 2010. február 17. szerda, 01:35  

Dokumentumok

A linkekre kattintva a 2018-as találkozó Word formátumú dokumentumai tölthetők le.
- Meghívó (részletes)
- Nevezési lap
- Részletes program

SZJA 1%

Civil szervezetként
Klubunk jogosult
az SZJA 1%-ára.

Amennyiben támogatna minket, adószámunk:
18835625-1-16

Eseménynaptár

<<  Március 2020  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Egy kép a galériából

Tura_200
Image Detail

Időjárás előrejelzés